Ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες η Eurobank Equities - Top pick η Πειραιώς

Ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες η Eurobank Equities - Top pick η Πειραιώς

Τι αναμένει από τα αποτελέσματα α' τριμήνου 

Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities, επιβεβαιώνοντας τις συστάσεις αγοράς που έχει εκδώσει, αλλά και διατηρώντας την Τράπεζα Πειραιώς ως top pick.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, ο συνδυασμός των ακόμα συντηρητικών εκτιμήσεων, των ελκυστικών αποτιμήσεων και των επερχόμενων καταλυτών (επανεπένδυση μερισμάτων, περαιτέρω αναβαθμίσεις στις προβλέψεις για τα κέρδη), καθιστούν την περίπτωση των τραπεζών ελκυστική.

Η Eurobank Equities δίνει τιμή-στόχο στα 2,41 ευρώ για την Alpha Bank, στα 10,37 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και στα 5,40 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως επισημαίνει, οι τρεις τράπεζες εμφανίζουν P/E περίπου 6 και P/TBV περίπου 0,7, επομένως προσφέρουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου, ειδικά καθώς οι τρέχουσες τιμές δεν αντανακλούν την ανθεκτικότητα των εσόδων, τις επιλογές για την διάθεση κεφαλαίων και την βελτιωμένη ποιότητα ενεργητικού.

Εν όψει και της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών, που ξεκινά αύριο με την Πειραιώς, η Eurobank Equities περιμένει ένα ισχυρό τρίμηνο, με τα συνολικά προ προβλέψεων έσοδα από βασικές λειτουργίες στα 1,29 δισ. ευρώ, μειωμένα μόνο κατά 1% σε τριμηνιαία βάση, από τα επίπεδα-ρεκόρ του τέταρτου τριμήνου του 2024.

Τα έσοδα από τόκους προβλέπονται μειωμένα κατά 3% σε τριμηνιαία βάση, κάτι που χαρακτηρίζεται σαν μια πολύ καλή επίδοση, έπειτα από το εξαιρετικά ισχυρό τέταρτο τρίμηνο.

Συνολικά, η Eurobank Equities περιμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 851 εκατ. ευρώ, που μεταφράζονται σε προσαρμοσμένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 16%, κάτι που ξεπερνά το ετήσιο guidance στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές αναβαθμίζουν τις προβλέψεις τους και περιμένουν RoTE στο 11-16% το 2024. Με δεδομένο ότι οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αντιμετωπίσουν τις μειώσεις επιτοκίων αποτελεσματικά, η χρηματιστηριακή βλέπει απόδοση ιδίων κεφαλαίων πάνω από 10-13% μετά το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ