Μετά τα αυτοκίνητα καίνε και τα σκάφη τους οι ιδιοκτήτες, λόγω... ανέχειας;

 Μετά τα αυτοκίνητα καίνε και τα σκάφη τους οι ιδιοκτήτες, λόγω... ανέχειας;
  Εφτά πολυτελή σκάφη έγιναν παρανάλωμα του πυρός , σήμερα τα ξημερώματα, στη Μαρίνα Αλίμου, στην Προβλήτα Β, καθώς από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά σε 2 από αυτά.Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για ατύχημα, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Όμως, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται, αν συνεχιστεί το φαινόμενο, να βρισκόμαστε μπροστά σε μία υπόθεση ίδια με αυτή που ερευνάται έως και σήμερα, και αφορά σε εμπρησμούς πολυτελών αυτοκινήτων.

Θεωρούν δηλαδή, ότι αν συνεχιστούν οι εμπρησμοί σε σκάφη πολυτελείας. θα πρέπει να στρέψουν τις έρευνες τους και στους ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, για τους εμπρησμούς Ι.Χ., έχουν σχεδόν πεισθεί ότι πολλά από αυτά τα καίνε οι ιδιοκτήτες τους προκειμένου να γλιτώσουν τα κόστη συντήρησης και παράλληλα να εισπράξουν τα υψηλά ασφάλιστρα, καθώς τα αμάξια αυτά δεν τα αγοράζει πλέον κανείς, λόγω τεκμηρίων, τελών κυκλοφορίας και ασφαλώς εκτάκτων εισφορών.


Τι πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για να νομιμοποιήσουν τα σκάφη τους.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους ιδιοκτήτες σκαφών πολυτελείας που τα έχουν δηλώσει ως επαγγελματικά, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από σκάφη αναψυχής. Και αυτό γιατί, πρέπει να δηλωθούν πλέον τα επαγγελματικά σκάφη, ως αναψυχής και για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταβληθούν σημαντικοί φόροι, όπως το ΦΠΑ, για το οποίο κατά την αγορά αλλάχτηκαν οι ιδιοκτήτες, φόροι που γλύτωσαν από καύσιμα , αφού ως επαγγελματικά δεν τους κατέβαλλαν κ.ο.κ.

Μιλάμε δηλαδή για πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Οι φοροαπαλλαγές ήταν τέτοιες που λίγοι αντιστάθηκαν στον πειρασμό να αγοράσουν ένα σκάφος ως επαγγελματικό, για να αρμενίζουν με φίλους και συγγενείς. Επρεπε όμως να αποδεικνύουν ότι η χρήση τους ήταν τέτοια. Κάποιοι λοιπόν για να το αποδείξουν, σημείωναν ως επιβάτες σε μια κρουαζιέρα που κόστισε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, το υπηρετικό τους προσωπικό. Είναι αλήθεια.

Για να δούμε