Η Apple θέλει το Gemini για τα iPhone - Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Alphabet

Η Apple θέλει το Gemini για τα iPhone - Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Alphabet

Oι διαπραγματεύσεις αφορούν στην αδειοδότηση του Gemini για ορισμένες νέες δυνατότητες που θα έρχονται στο λογισμικό iPhone φέτος

Σε συνομιλίες με την Alphabet βρίσκεται η Apple για τη χρήση της μηχανής τεχνητής νοημοσύνης της Google στο iPhone.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι διαπραγματεύσεις αφορούν στην αδειοδότηση του Gemini για ορισμένες νέες δυνατότητες που θα έρχονται στο λογισμικό iPhone φέτος, ενώ όπως αναφέρεται οι όροι ή η επωνυμία της νέας αυτής εφαρμογής δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί.

Είναι απίθανο να ανακοινωθεί κάποια συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, όταν η Apple σκοπεύει να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της, και ο κατασκευαστής iPhone είχε επίσης πρόσφατα συνομιλίες με τον κατασκευαστή ChatGPT OpenAI σχετικά με τη χρήση του μοντέλου του.

Το Gemini είναι το πρόγραμμα της Google για εργαλεία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI), όπως chatbots και ψηφιακοί βοηθοί για πάσης φύσεως εργασίας, ακόμη και προγραμματισμό.

Οι εταιρείες έχουν μια πολυετή συνεργασία που καθιστά την Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari της Apple και μια σύνδεση genAI μπορεί να βοηθήσει την Alphabet να αντιμετωπίσει τους φόβους ότι υπηρεσίες όπως το ChatGPT θα μπορούσαν να απειλήσουν την κυριαρχία της αναζήτησης.

Η Apple υπολογίζεται ότι θα λανσάρει το iOS 18 – το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημά της – στο Worldwide Developer’s Conference τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg πρόσφατα η εταιρεία είχε συζητήσεις και με την OpenAΙ και είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το δικό της μοντέλο AI. Κατά πώς φαίνεται αυτές μάλλον δεν ευοδώθηκαν.

Σημειώνεται ότι Google και Apple δεν έχουν συμφωνήσει τους όρους ή το branding μίας συμφωνίας στο πεδίο της ΑΙ, ούτε έχουν οριστικοποιήσει το πώς θα έπρεπε να εφαρμοστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ