Επίσκεψη Μάρδα στη Βοζνία-Ερζεγοβίνη

Επίσκεψη Μάρδα στη Βοζνία-Ερζεγοβίνη
Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης βρέθηκε στο επίκεντρο της διημερής επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα στο Σεράγεβο.

«Μέσα από την προώθηση των διμερών σχέσεων και των επιχειρηματικών συνεργασιών, που συνοδεύουν τη διοργάνωση των μικτών επιτρόπων, προάγεται ο πολιτικός διάλογος και μέσα από αυτά η ευρύτερη καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών», δήλωσε ο κ. Μάρδας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Με την ιδιότητά τους ως συμπρόεδροι της εν λόγω Διυπουργικής Επιτροπής, ο κ. Μάρδας και ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίρκο Σάροβιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε ιδιαίτερα εκτεταμένη συζήτηση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας. Κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης, ο κ. Μάρδας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του πρωθυπουργού για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ελλάδα στην ενταξιακή διαδικασία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ε.Ε.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τα προεδρεία της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Λαών, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υφυπουργό Μεταφορών της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης.

Την Πέμπτη, ο κ. Μάρδας απηύθυνε χαιρετισμό σε επιχειρηματικό φόρουμ, με συμμετοχή επιχειρηματιών των δύο χωρών, στο περιθώριο του οποίου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε τη διοργάνωση του InterBalkan Forum, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των βαλκανικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ