Στρατούλης: «Στο φως της δημοσιότητας όλα τα ονόματα μεγαλοοφειλετών των Ταμείων»

Στρατούλης: «Στο φως της δημοσιότητας όλα τα ονόματα μεγαλοοφειλετών των Ταμείων»
Την πρόθεσή του να φέρει στο φως της δημοσιότητας όλα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών των Ασφαλιστικών Ταμείων, που μέχρι τώρα παραμέναν κρυφά προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλη με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι δεν αποδέχεται καμία μείωση στις συντάξεις και δηλώνει πιστός μέχρι τελευταίου γράμματος στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στρατούλης αναφέρει στην συνέντευξή του:

«Κατ’ αρχήν, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τα προαπαιτούμενα της τρόικας για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για τις κατώτατες συντάξεις, για μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και για κατάργηση των προώρων συνταξιοδοτήσεων πριν από τα 62 για τις εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα παιδιά, για τα ΑμεΑ, για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και για τους παλιούς ασφαλισμένους πριν από το 1983.

Τα μνημόνια τα κατάργησε 0 λαός με την ψήφο στις 25 Γενάρη.

Επιπλέον, βασικός στόχος μας είναι η αποκατάσταση του δημόσιου-καθολικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, με κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων του νόμου 3863/2010.

Τέλος, θα βάλουμε φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με προοπτική τη σταδιακή αποκατάστασή τους με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτ’ απ’ όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Στην κατεύθυνση αυτήν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ