Το top 10 με τις καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κανείς

Το top 10 με τις καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κανείς
Για ακόμη μία χρονιά το αμερικάνικο Fortune συνεργάστηκε με το Great Place to Work και μετά από μία έρευνα που διεξήγαγαν έφτιαξαν μία λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες για να εργάζεται κανείς.

Τα δύο τρίτα της βαθμολογίας των εταιρειών βασίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας Trust Index Employee Survey, η οποία αποστέλλεται σε ένα τυχαίο δείγμα των εργαζομένων από κάθε εταιρεία.

Η έρευνα θέτει ερωτήματα που σχετίζονται με τις απόψεις των εργαζομένων σχετικά με την αξιοπιστία της διοίκησης, τη συνολική ικανοποίηση από την εργασία, και της συντροφικότητας.

Το άλλο τρίτο βασίζεται στις απαντήσεις στο Culture Audit, το οποίο περιλαμβάνει λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τις αμοιβές και τις παροχές και μια σειρά από ανοιχτές ερωτήσεις για τις πρακτικές πρόσληψης, μεθόδους εσωτερικής επικοινωνίας, προγράμματα κατάρτισης, αναγνώρισης, και τις προσπάθειες για ποικιλομορφία στους εργαζόμενους.

Ας δούμε τη πρώτη δεκάδα:

1. GOOGLE

Έσοδα: 66 δισ. δολάρια

Η Google βρίσκεται για 10 χρόνια στη λίστα, και αυτή θα είναι η έβδομη φορά που κερδίζει τη πρώτη θέση, κυρίως επειδή έχει καταφέρει να δίνει διαρκώς νέα κίνητρα στους ταλαντούχους εργαζόμενους αλλά και προνόμια στα ήδη πλεονεκτήματα που έχει κάποιος όταν δουλεύει εκεί. Πέρυσι η εταιρεία ενίσχυσε τη κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας εικονικές επισκέψεις γιατρών, υπηρεσίες δεύτερης γνώμης, και προβολές για τον καρκίνο του μαστού στα γραφεία της.

2. ACUITY INSURANCE

Έσοδα: 1,2 δισ. δολάρια

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 1.110

«Να περνάτε καλά» αυτός είναι ο βασικός στόχος που έχει θέση η ασφαλιστική εταιρεία. Δεν είναι λίγοι που την έχουν χαρακτηρίσει ως την Google των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς οι εγκαταστάσεις με τους τεράστιους κήπους, τα τραπέζια πινγκ-πονγκ, τις μηχανές ποπ κορν, καζίνο, ποδοσφαιράκι, τις καφετέριες, τους χώρους για πικ νικ είναι μόνο μερικά απ’ τα προνόμια. Η εταιρεία προσφέρει, μεταξύ άλλων απεριόριστα έξοδα εκπαίδευσης, απεριόριστες ημέρες άδειας για λόγους υγείας, δυνατότητα συμπιεσμένης εργάσιμης εβδομάδας (π.χ. 4 ημέρες με 10ωρη απασχόληση), 10% συνεισφορά στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα 401(k) και πλούσια προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αυτό όμως που ξεχωρίζει την Acuity από τις άλλες ασφαλιστικές είναι ότι χτίζει στην αφοσίωση των εργαζομένων της, δίνοντάς τους εξουσίες και δικαίωμα λόγου για το μέλλον της εταιρείας.

3. THE BOSTON CONSULTING GROUP

Έσοδα: 4,6 δισ. δολάρια

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 3.023

Η συμβουλευτική έχει δαπανήσει πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 10 χρόνια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εξάντλησης των εργαζομένων. Σε συνεργασία με τον καθηγητή του Harvard Business School, η εταιρεία δημιούργησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται PTO – (Predictability, Teaming και Open Communication δηλαδή προβλεψιμότητα, ομαδοποίηση και ανοιχτή επικοινωνία) που συνδυάζει μια πιο συμβατική προσπάθεια ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και προσωπική ζωής.

4. WEGMANS FOOD MARKETS

Έσοδα: 7,6 δισ. δολάρια

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 44.272

Η εταιρεία βρίσκεται στη λίστα από το 1998, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση σήμερα έχει πάνω από 100 καταστήματα ενώ ετοιμάζουν ήδη δεκάδες νέα. Το κομμάτι που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως έχει διατηρήσει μια οικογενειακή αίσθηση.
Οι εργαζόμενοι είναι σε θέση να δημιουργήσουν το δικό τους εβδομαδιαίο πρόγραμμα ή την άδεια τους με μια απλή κίνηση: μπαίνοντας στο σύστημα της εταιρείας. Η Wegmans επίσης προωθεί την ευεξία των εργαζομένων με εμβολιασμούς, συνεδρίες γιόγκα, μαθήματα μαγειρικής και άλλες δραστηριότητες.

5. QUICKEN LOANS

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 11.504

Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αγόρασε μια μεγάλη έκταση στο κέντρο της περιοχής του Ντιτρόιτ και έδωσε τα περισσότερα χρήματα για τη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής. Τι σημαίνει αυτό; Η εταιρεία έδωσε πνοή σε μια ολόκληρη περιοχή όταν 8.000 εργαζόμενοι μετακόμισαν εκεί. Μέσα από το πρόγραμμα “Live, Work & Play” η εταιρεία παρέχει το ποσό των 3.500 δολαρίων σε όσους νοικιάζουν ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης ή 20.000 δολάρια σε μορφή χαριστικού δανείου για την αγορά σπιτιού και άλλα 5.000 για ανακαινίσεις.

6. ROBERT W. BAIRD

Έσοδα: 1,2 δισ. δολάρια

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 3.058

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχει βάλει στη πρώτη σειρά τους εργαζόμενους και έχει δημιουργήσει μια ισχυρή κουλτούρα βασισμένη στον άνευ όρων σεβασμό σε όλους και στην ισότητα. Ο καθένας έχει το ίδιο μέγεθος γραφείου και δεν υπάρχουν executive προνόμια. Επίσης, η ασφάλιση υγείας είναι προσαρμοσμένη στο εισόδημα. Η Baird προσφέρει επίσης ένα πλεονέκτημα που δεν υπάρχει σε πολλές εταιρείες: προνόμια για την αλλαγή φύλου. Η ασφαλιστική εταιρεία παρέχει έως και 75.000 δολάρια για τη διαδικασία αυτή, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγχείρηση αλλαγής φύλου, ορμονοθεραπεία και θεραπευτικές υπηρεσίες.

7. KIMLEY-HORN AND ASSOCIATES

Έσοδα: 523,8 εκατ. δολάρια

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 2.272

Οι εργαζόμενοι έχουν τις πιο υψηλές αμοιβές σε αυτή τη συμβουλευτική εταιρεία, όπου οι μηχανικοί, οι σχεδιαστές και οι περιβαλλοντικοί επιστήμονες εργάζονται σε έργα όπως η δημιουργία γεφυρών, συστήματα υπονόμων, αεροδρόμια και συστήματα διαμετακόμισης. Οι εργαζόμενη έχουν δει μια μεγάλη αύξηση μισθών τα τελευταία χρόνια, ενώ η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη απ’ ότι σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

8. SAS INSTITUTE

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 6.859

Ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς ως προνόμιο σε μια εταιρεία, φύλαξη παιδιών, ιατρική περίθαλψη, γυμναστήρια, μασάζ, κομμωτήρια και άλλα είναι διαθέσιμα σε αυτή την εταιρεία. Η λίστα δε τελειώνει. Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες αλλά το ίδιο το περιβάλλον που σε ενθαρρύνει και σου δίνει κίνητρα.

9. CAMDEN PROPERTY TRUST

Έσοδα: 854,7 εκατ. δολάρια

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 1.747

Ισότητα. Αυτή είναι η βασική αρχή της εταιρείας . Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν μια απ’ τις επενδύσεις τους απέδωσε, η εταιρεία μοίρασε τα χρήματα. Ακόμα και οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι πήραν 1.000 δολάρια μπόνους, ενώ οι παλιότεροι από 5.000.

10. EDWARD JONES

Έσοδα: 6,3 δισ. δολάρια

Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ: 38.693

Πάνω από 4.700 συνεργάτες εντάχθηκαν στο δυναμικό της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών το περασμένο έτους. Το 75% των νέων οικονομικών συμβούλων προήλθε μάλιστα από συστάσεις ήδη εργαζομένων. Με περισσότερα από 11.900 γραφεία, οι εργαζόμενοι προσφέρουν συμβουλές σε πάνω από 7 εκατομμύρια μεμονωμένους επενδυτές. Η εταιρεία προωθεί τη συντροφικότητα διοργανώνοντας συναντήσεις για τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους και τις οικογένειές τους σε ένα θέρετρο για ένα Σαββατοκύριακο το καλοκαίρι γεμάτο μουσική, φαγητό, παιχνίδια, κολύμπι και γκολφ. Όταν ξεκίνησε την πρακτική αυτή το 1988, περίπου 3.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ