Η κίνηση μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ που εκτόξευσε τις πωλήσεις της

Η κίνηση μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ που εκτόξευσε τις πωλήσεις της
Η αλυσίδα σουπερμάρκετ διαψεύδει τα λόγια του Σάντερς, σημειώνοντας παράλληλα πρόοδο στις πωλήσεις της.

H απόφαση της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερμαρκετ, Walmart να προσφέρει υψηλούς μισθούς που έλαβε την περσινή χρονιά φαίνεται να αποδίδει καρπούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής των οικονομικών της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το fortunegreece.com, την περασμένη χρονιά ο γίγαντας λιανικής πώλησης ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 2,7 δισ. δολάρια προκειμένου να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στα καταστήματα των ΗΠΑ το 2015 και 2016.

Η Walmart προέβη σε αυτήν την κίνηση με στόχο να βελτιώσει την εξυπηρέτηση πελατών, αλλά και να ικανοποιήσει το εργατικό της δυναμικό.Από την πλευρά της, η αμερικανική αλυσίδα σουπερμάρκετ αναφέρει ότι τα τελευταία έξι τρίμηνα έχει σημειώσει αύξηση στις πωλήσεις της, ενώ τα πέντε τελευταία τρίμηνα έχει αυξηθεί η προσέλευση των αγοραστών.

Ωστόσο, η Walmart έχει ακόμα να κάνει πολλά: να αυξήσει την περίοδο διακοπών, όπως οι ανταγωνιστές της, Target και Amazon.

«Μπορώ να αισθανθώ τη διαφορά», αναφέρει ο επικεφαλής των οικονομικών της Walmart Brett Biggs, προσθέτοντας ότι παρατηρεί μια κίνηση προς το καλύτερο όσον αφορά το εργατικό δυναμικό και τον τρόπο που διατηρούνται οι χώροι των καταστημάτων.

Σε μια εποχή όπου οι αγοραστές μπορούν εξίσου εύκολα να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά, η WalMart προσφέρει ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον, ενώ επεκτείνει τις online παραγγελίες στα είδη παντοπωλείου σε περισσότερες αγορές. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία είναι σήμερα διαθέσιμη σε 25 αγορές.

Παρόλο όμως που η Walmart αύξησε τους μισθούς των εργαζομένων, οι υπάλληλοι αναφέρουν ότι τα χρήματα που λαμβάνουν είναι υπερβολικά λίγα. Μάλιστα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Μπέρνι Σάντερς έχει επανειλημμένως συγκρουστεί με την αλυσίδα σούπερμαρκετ προκειμένου να ανταμείβονται οι εργαζόμενοι με έναν πιο αξιοπρεπές μισθό.

«Οι εργαζόμενοι πλέον είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους και αισθάνονται την υποχρέωση στην εταιρεία να επιστρέψουν αυτήν την επένδυση», καταλήγει ο Biggs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ