Ποιοι δημιουργούν τις περισσότερες startups αξίας δισ. δολαρίων

Ποιοι δημιουργούν τις περισσότερες startups αξίας δισ. δολαρίων
Το Space X του Έλον Μασκ, η Zenefits του Λακς Σρίνι, η Uber του Γκάρετ Καμπ και η Palentir του Πίτερ Θιλ. Είναι όλοι τους ιδρυτές νέων εταιρειών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι μετανάστες. Και δεν είναι οι μόνοι.

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι μετανάστες παίζουν ιδρυτικό ρόλο στις περισσότερες από τις μισές startup εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες συνολικά αγγίζουν τις 87 στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση του Εθνικού Ιδρύματος για την Αμερικανική Πολιτική (National Foundation for American Policy) αναφέρει ότι τουλάχιστον το 51% των Unicorns , δηλαδή των επιχειρήσεων που έχουν αξία τουλάχιστον ενός δισ. δολαρίων, έχουν ιδρυτές μετανάστες.

Εάν προστεθούν οι 44 εταιρείες, συνολικά αξίζουν 168 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, η Ινδία βρίσκεται στην κορυφή έχοντας 14 ιδρυτές startup εταιρειών, αξίας δισεκατομμυρίων, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο με οκτώ η κάθε μία χώρα.

Η έρευνα ακόμη αποκαλύπτει ότι οι μετανάστες επιχειρηματίες δημιουργούν επίσης κατά μέσο όρο 760 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ανά εταιρεία. Και για το λόγο αυτό είναι πιο εύκολο για τους επιχειρηματίες να μεταναστεύσουν και να εξασφαλίσουν την πράσινη κάρτα, καθώς θεωρείται πώς λειτουργούν προς όφελος της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας.

Μάλιστα, αυτόν το μήνα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την παραμονή σε ορισμένους φοιτητές ξένων χωρών, αλλά μόνο σε όσους αποφοιτούν από προγράμματα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ