Tesla: Ρίχνει τις τιμές των αυτοκινήτων για να ανεβάσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη

Tesla: Ρίχνει τις τιμές των αυτοκινήτων για να ανεβάσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη

Με πόσα ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει το Model 3 ή το Mοdel Y σε Γερμανία και Γαλλία

Σε μειώσεις τιμών στο αυτοκίνητο Model Y προχώρησε η Tesla σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μια εβδομάδα αφότου ανακοίνωσε παρόμοιες μειώσεις τιμών για τα αυτοκίνητα Model 3 και Model Y στην Κίνα.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ιλον Μασκ μείωσε τις τιμές στα αυτοκίνητά της που πωλούνται στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία, σύμφωνα με στοιχεία από την τοπική έκδοση των ιστοσελίδων της εταιρείας σε καθεμία από αυτές τις αγορές.

Στη Γερμανία, το μοντέλο Model Y, με κίνηση στους πίσω τροχούς, πωλείται τώρα έναντι 42.990 ευρώ, σημειώνοντας περίπου έκπτωση 4,2% σε σχέση με την προηγούμενη λιανική τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Το Model Y Long Range κοστίζει πλέον 49.990 ευρώ, μειωμένο κατά 8,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή, ενώ το Model Y με κίνηση στους πίσω τροχούς κοστίζει 42.990 ευρώ, μειωμένο κατά 4,2%.

Στη Γαλλία, η Tesla μείωσε τις τιμές στα αυτοκίνητά της Model Y έως και 6,7%, ενώ στην Ολλανδία, η εταιρεία μείωσε τις τιμές για το ίδιο μοντέλο έως και 7,7%. Στη Νορβηγία, οι τιμές του Model Y μειώθηκαν μεταξύ 5,6% και 7,1%.

Επιθετική τιμολογιακή πολιτική

Οι μειώσεις τιμών έρχονται αφότου η Tesla ανακοίνωσε μια ανάλογη κίνηση για τα αυτοκίνητα Model 3 και Model Y στην αγορά της Κίνας. Η εταιρεία μείωσε επιθετικά τις τιμές για τα αυτοκίνητά της στην μεγαλύτερη ασιατική αγορά τον περασμένο περίπου χρόνο, πλήττοντας τον τοπικό ανταγωνιστή BYD.

Η Tesla μείωσε τις τιμές του Model 3 κατά 6% σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο, μειώνοντας επίσης τις τιμές για το Model Y κατά 11%, σύμφωνα με στοιχεία της JL Warren Capital.

Οι βιομηχανικές δραστηριότητες που διατηρεί η Tesla στη Γερμανία έχουν επηρεαστεί από τις διακοπές της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα μετά την επίθεση της υποστηριζόμενης από το Ιράν αντάρτικης πολιτοφυλακής Χούτι σε πλοία που διέσχιζαν τη βασική διαδρομή, προκαλώντας όλεθρο στο παγκόσμιο εμπόριο και προκαλώντας διεθνή κριτική.

Ως αποτέλεσμα της αναταραχής στη Μέση Ανατολή, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο-Βρανδεμβούργο την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη την έλλειψη εξαρτημάτων λόγω αλλαγών στις διαδρομές των πλοίων.

Ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων έχει οξυνθεί τον περασμένο χρόνο, με την Tesla να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις από μια σειρά αυτοκινητοβιομηχανίες. Η BYD, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζεται από τον θρυλικό επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, εκθρόνισε την Tesla από το βάθρο της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο το 2023.

Η Volkswagen νίκησε επίσης την Tesla όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία, ξεπερνώντας την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πέρυσι με μερίδιο αγοράς 13,5%, σε σύγκριση με το 12,1% της Tesla, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής ομοσπονδιακής αρχής αυτοκινήτων KBA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ